Visie

Visie

Je wordt geboren als baby. Puur en open met een innerlijke kracht om te zijn wie je bent.

Het kind heeft het vermogen om te zijn wie het is en van daaruit een glimlach op iemands gezicht te toveren, pijn te verzachten of je onzekerheden en angsten te tonen.

In de eerste vier levensjaren raakt dit pure steeds meer op de achtergrond. Gebeurtenissen maken dat het kind een gedrag aanneemt. Denk aan stoer doen, klein zijn, de beste willen zijn, meegaand, rebels. Hier ontstaat als het ware het ego.

Dit ego helpt ons om ons leven vorm te geven, te ondersteunen, net zo lang totdat je tegen je eigen IK aanloopt. Niet zelden is dit een gebeurtenis in het leven waarbij je je afvraagt: Waarom overkomt mij dit nu (weer) of wie ben ik nu eigenlijk? Dan heb je de keus. Wil je het echt weten; ja of nee?

Is het antwoord "Ja" dan kun je op weg gaan om je eigen ik te leren kennen en bewust te worden van wie je werkelijk bent. Wat kom ik tegen in mijn leven, welk gevoel hoort daarbij en herken ik dit vanuit het verleden? Wat kan ik ervan leren?

Ook ik ben die weg naar IK aan het gaan. Naar de kleine Ingrid Klomp, mijn Innerlijk Kind, mijn Innerlijke Kracht. Vanuit mijn ervaring, van mens tot mens, kan ik de cliŽnt begeleiden op zijn/haar weg.

"Problemen kunnen niet worden opgelost met hetzelfde denken van waaruit ze zijn ontstaan."

© www.mijn-eigen-website.nl (design)