Werkwijze

Werkwijze

Het eerste consult begint met een inleidend gesprek

Een Marcos-therapeut wil eerst horen wat je klacht, of je probleem is. Waar gaat het om? Welk probleem leg je aan hem voor? Wat is daarbij je hulpvraag? Een Marcos-therapeut zal altijd naar je beleving vragen, want die bepaalt wat je met je energie of met je kracht doet. Hij stelt vragen als: Hoe voel jij je door die situatie/door dat probleem? Welke gedachten heb je erbij? Hoe denk je erover? Wat zijn voor jou de gevolgen? Waar loop je tegenop?

Een onderzoek.

Een Marcos-therapeut verricht een algemeen oriënterend onderzoek, waarbij hij gebruik kan maken van spiertesten. Vervolgens vormt hij zich een beeld van de oorsprong van je probleem of van je klacht. Hierbij kan de Marcos-therapeut gebruikmaken van een therapeutische gesprekstechniek en/of van spiertesten.

Een therapeutisch gesprek.

In een therapeutisch gesprek zorgt de Marcos-therapeut ervoor dat je inzicht krijgt in, en linken legt naar, je eigenlijke onderliggende probleem, lading of pijn. Als die link gelegd is gaat hij mét jou op zoek naar het gedrag en naar de manier van denken die jij je daarbij hebt eigengemaakt.

Behandeling.

Behandeling vindt plaats via een therapeutische gesprekstechniek en, indien nodig, via behandeling van het lichaam. Hierbij worden gewrichten, spieren, acupunctuurpunten, en bijvoorbeeld littekens behandeld, voedingsadviezen gegeven, eventueel kruidenproducten geadviseerd, en er worden gevoelens ‘aangeraakt’ en doorleefd. Zowel het therapeutische gesprek als de lichamelijke behandeling, of de gebruikte kruiden zijn gericht op het bereiken van het eigenlijke dieper- of onderliggende probleem.

Huiswerk.

Een Marcos-therapeut maakt je duidelijk wat je zelf aan je probleem kunt doen. Hij geeft adviezen over de omgang met jezelf in het dagelijkse leven. Hij probeert in ieder geval om je anders over je probleem te laten denken, en ook om je andere wegen te laten bewandelen dan je gewend bent.

Leer je eigen kracht (weer) te gebruiken.

Een Marcos-therapeut is ervan doordrongen dat niet zijn behandeling doorslaggevend is, maar wel jouw eigen feitelijke inzet om iets met jezelf, met je probleem en je leven te doen. Dat is géén gemakkelijke weg. Je zult tot erkenningen in jezelf, tot keuzes en tot handelingen moeten komen die je denken, je gedrag en je stijl van leven beïnvloeden. Je bereidheid om hier iets mee te doen is dus wezenlijk om tot resultaat te komen.

© www.mijn-eigen-website.nl (design)