Wie ben ik?

Ingrid Scholten

Ik ben Ingrid Scholten en ben geboren op 1 april 1966. Ik ben getrouwd en heb een dochter en een zoon.

In 1986 heb ik mijn diploma Z-verpleegkundige behaald en sindsdien ben ik werkzaam geweest in verschillende takken van de gezondheidszorg. In 2003 ben ik gestart met mijn praktijk voor sportmassage.

Zowel in de gezondheidszorg als in de sportmassage kom ik bij de mens veelal fysieke klachten tegen die niet over gingen, terwijl er medisch gezien geen verklaring voor was. In 2006 kwam ik in aanraking met de Marcos-therapie, waar ik de antwoorden vond en vind, over de taal van het lichaam. Dat een klacht een boodschap van het innerlijke in zich draagt. Dit gaf mij antwoorden over de mens achter de klacht.

Ik had zelf klachten, zoals vermoeidheid en oorpijn. De Marcos-therapie leerde mij het verband zien tussen deze klachten en mijn eigen manier van denken. Mijn eigen "negatieve" en "positieve" kanten. Hier leer ik de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven en daarin mijn aandeel te zien.

Mijn klachten zijn verdwenen en mochten ze de kop op steken, dan kan ik het als een signaal zien, dat iets in mij aandacht vraagt. In eerste instantie had ik angst om het vertrouwde los te laten, maar door te herkennen, erkennen, te luisteren en te doen, heeft dat mijn en ons leven veranderd en kleur gegeven.

Eind 2011 heb ik het diploma Marcos-therapeut behaald. Door het volgen van persoonlijke vormingsdagen en nascholingsweekenden blijf ik mij als mens en therapeut ontwikkelen.

Ik ben aangesloten bij het IBMT (Internationale Beroepsvereniging voor Marcos-therapeuten) en geregistreerd in het RBNG (Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg), het NGS (Nederlands Genootschap Sportmassage) en BIG-geregistreerd (wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg).

© www.mijn-eigen-website.nl (design)